IV Jornada sobre Llengua i Societat

Redacció L'Avenç

dimarts, 05 de juliol del 2016

Jornada llengua

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha organitzat la IV Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana. Polítiques lingüístiques per a una llengua amb futur, que es celebrarà aquest dijous al matí. [+]

L’Ateneu Barcelonès acollirà la quarta edició de la Jornada que pretén valorar l’estat de la llengua catalana avui, tenint en compte els punts forts i els febles, per plantejar-ne el seu enfocament futur. Cal destacar la presentació, per primera vegada des de 2004, de les principals dades sobre els coneixements, els usos i les representacions de les llengües al conjunt de territoris de parla catalana, a partir de les dades recollides per les enquestes d’usos lingüístics de la població que els diversos governs i institucions acadèmiques han dut a terme al llarg dels anys 2014 i 2015.

La Jornada s’inaugurarà amb la presència de Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Casassas, president de l’Ateneu Barcelonès. Seguidament, es duran a terme cinc ponències englobades en el tema dels “Coneixements, usos i representacions del català al conjunt del domini lingüístic”. Després del descans, s’analitzarà de forma global la situació del català i, finalment, es presentaran les polítiques lingüístiques de tots els territoris de parla catalana.

INFORMACIÓ:

Data: 7 de juliol de 9:30 a 14h

Lloc: Ateneu Barcelonès (Canuda, 6, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

Us recomanem l'entrevista de L'Avenç núm. 395 que Josep M. Muñoz va realitzar a l'especialista en llengües africanes M. Carme Junyent, qui ha contribuït decisivament a la presa de consciència de la diversitat lingüística a casa nostra.

Podeu consultar més detalls sobre l'activitat aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.