Homenatge a Jacint Verdaguer

Redacció L'Avenç

dimecres, 08 de juny del 2016

Vil·la Joana

Divendres dia 10 a les 17h tindrà lloc al MUHBA Vil·la Joana un homenatge a Jacint Verdaguer en què, a banda de l atradicional ofrena floral i un petit recital de Roger Mas, es podrà visitar el conjunt rehabilitat i restaurat i amb la nova museografia. [+]

Vil·la Joana és la darrera casa que va acollir l’escriptor Jacint Verdaguer, on malalt, va morir-hi el 10 de juny de 1902. Des d’aquell moment mateix la casa va esdevenir un lloc de memòria del poeta i ha d'esdevenir en un futur pròxim la Casa de la Literatura de Barcelona.

Precisament la setmana que ve acollirà el Simposi Internacional Weltliteratur (del 14 al 16 de juny). Des de la perspectiva que pot oferir una literatura com la catalana i una ciutat com Barcelona, l'objectiu de la trobada serà debatre la dimensió europea del Weltliteratur, tot ajudant a pensar Europa i les seves literatures individuals.

La creació, el 1827, del neologisme Weltliteratur, per part de Goethe, ha estat sempre considerada l’escena fundacional de la literatura comparada, si més no pel que fa als valors i ideals que vol encarnar i desenvolupar. Actualment, alguns dels debats més intensos del comparatisme graviten al voltant de problemàtiques que no són sinó una nova represa de la necessitat de repensar el comparatisme mundial i la necessitat de reconèixer que la pluralitat cultural d’Europa no s’ha traduït clarament en una història de la literatura europea veritablement inclusiva d’aquesta diversitat, tan complexa com la mundialitat de la literatura. En aquest Simposi Internacional, des de la perspectiva que poden oferir una literatura com la catalana i una ciutat com Barcelona, es debatrà la dimensió europea de la Weltliteratur, tot ajudant a pensar Europa i les seves literatures.

Altres activitats programades inclouen:

> 21 de juliol a les 19 hi haurà un altre concert gratuït sota el títol de Somniant l’Atlàntida, un recital a càrrec de Sílvia Bel, veu, Juan Manuel Galeas, cantaor, i José Santiago, guitarra.

> Recital. Lluís Soler diu Canigó. MUHBA Vil·la Joana, 6/9 a les 19 h. 10 € (reduïda 6 €)

> El Canigó una història gegant espectacle familiar, a càrrec de la conta-contes Caro von Arend. MUHBA Vil·la Joana, 18/9 a les 12 h. Gratuït, amb reserva prèvia.

Homenatge a Jacint Verdaguer
Data: 10 de juny, 17 h.
Lloc: Vil·la Joana.
Preu: gratuït.
Més informació al programa del MUHBA.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.