Festival Tiana Negra, aquest cap de setmana

Redacció L'Avenç

Llegir en Català

dijous, 21 de gener del 2016

Tiana Negra

Aquest cap de setmana se celebra la quarta edició de Tiana Negra, un festival dedicat a la novel·la negra en català que s'enriqueix també amb les aportacions d'altres gèneres de no ficció. Enguany hi participa per primer cop L'Avenç amb el llibre de Federico Vázquez Osuna sobre els anarquistes i els baixos fons. [+]

Enguany, el 22 i 23 de gener se celebra la IV edició de Tiana Negra, festival dedicat a la novel·la negra en català i que any rere any compta amb els escriptors i difusors més representatius del gènere. Una vegada més, Llegir en Català hi serà present, donant suport i defensant la literatura del nostre país. No ens passa per alt que el gènere negre porta molts anys arrelat a Catalunya, en molts casos com a única via de denúncia política i social. Autors com Rafael Tasis, Jaume Fuster, Manuel de Pedrolo i col·lectius com Ofèlia Dracs, que rebran un homenatge duran el festival, han estat un gran exponent del gènere negre en aquest país. Quatre de les nou editorials que formen part de l’associació Llegir en Català realitzaran diferents activitats. Comptarem doncs amb Edicions Saldonar que el dissabte 23 presentarà el llibre Qui em vol fer mal? de Xavier Vernetta. També hi serà Editorial Meteora, que no només hi participa com assistent sinó que també forma part de l’equip organitzador, en el seu cas,Esperança Camps presentarà la seva última novel·la L’illa sense temps. Dissabte a les 17h gaudirem de la trobada de “Periodistes d’investigació, quan la realitat supera la ficció”, comptarem amb Jordi Borràs, autor de Desmuntant Societat Civil Catalana, Gemma García amb el llibre Els senyors del boom i Federico Vázquez Osuna autor d'Anarquistes i baixos fons, publicat per L’Avenç. Finalment, Alrevés/Crims.cat, presentarà la novel·la de Lluís Bosch (II Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana) el divendres 22 a la tarda. Coneixerem també les novetats de Rafael Vallbona, Dits enganxosos i de François Thomazeau, escriptor francès i convidat especial a Tiana Negra, que presentaràConsulting. Tindrem l’oportunitat de xerrar amb Rafa Melero, autor de La penitència de l’alfil.

Un dels moments més destacats del festival serà el lliurament del III Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana; divendres 22 a la tarda coneixerem el guanyador d’entre tots els manuscrits presentats, que un any més, segueix creixent.

Aquí trobareu tots els horaris i actes de Tiana Negra

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.