Festival Poesia i +

Redacció L'Avenç

dilluns, 04 de juliol del 2016

Poesia i +

Del 7 al 17 de juliol, es celebrarà l'onzena edició del Festival d'estiu Poesia i + que organitza la Fundació Palau de Caldes d'Estrac. [+]

Més de deu dies intensos de poesia infiltrada, declamada, cridada, xiuxiuejada, cantada, tàcita, inscrita, bestial... el Festival Poesia i + d'enguany celebra la seva onzena edició mantenint la seva essència, però incorporant certes novetats. Un any més, l’esdeveniment pretén ser un catalitzador que permeti la proliferació, la mutació i l’escampadissa de versos. Després d’haver-se consolidat en els darrers anys, el Festival amplia el seu camp de batalla per set municipis del Maresme: Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Mataró. Aquesta nova edició compta també amb la incorporació de Martí Sales i Mireia Calafell com a directors artístics, juntament amb Pere Almeda, director de la Fundació Palau.

El festival arrancarà el dijous 7 de juliol a Canet de Mar amb dos espectacles que proclamen la seva gran passió per la llengua i les paraules: “AMOR. Arrels, branques i fulles”, un concert poètic i un recital musicat que celebra l’amor en totes les seves facetes amb Heura Gaya, Meritxell Gené i Meritxell Cucurell-Jorba; i el monòleg “ACORAR” de Toni Gomila. El dia següent, Mírima Cano, Francesc Gelonch i Esteve Plantada protagonitzaran el “24 versos per segon” i el director de cinema Albert Serra serà el convidat d’enguany de la nova proposta “+ a prop”. El dissabte dia 9, el “Varecital” combinarà la recitació amb la música electrònica i després actuaran els bascos Delorean. El cap de setmana finalitzarà amb el recital “El club dels poetes vius” de Mario Gas i l’actuació de Pep Lladó, qui interpretarà peces del seu últim disc.

Del 14 al 17 de juliol, la Fundació Palau pren el relleu del festival. El dijous s’inaugurarà l’exposició “Fracassart: de la no-mort de l’art” que es podrà visitar fins al setembre. Més tard, Mireia Mena, Ferriol Macip i Marcel Marimon duran a terme el primer combat de glosa que acull el festiva. Per acabar, “El nus la flor” clourà el dia amb Daniel Ariño, Enric Casasses i Maria Mauri. David Fernàndez serà el protagonista de la jornada següent, ja que mostrarà els seus referents poètics en “Poètica de la resistència”. A més, també hi haurà les actuacions de Maria Arnal, Marcel Bagés, Niño de Elche i Proscritos DF. La nit de dissabte 16 de juliol arrancarà amb “Futur Present” de Lluís Calvo. Tot seguit, es celebraran la “Nit de Poetes” i el concert poètic-visual “Instants”. Finalment, el Festival s’acabarà el dia 17 amb una festa de les editorials de poesia en català. Durant gairebé 12 hores, hi haurà parada de llibres, un museu vivent de versos a les sales expositives de la Fundació, una paella popular, un recital caminat i un final de festa amb actuacions i concerts, entre els quals destaca el cantautor Joan Colomo.

INFORMACIÓ:

Dates: del 7 al 17 de juliol

Lloc: Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Mataró (diversos emplaçaments).

PER SABER-NE MÉS:

Aquí teniu disponible tot el programa del Festival Poesia i + d'enguany.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.