Festival MOT: Olot agafa el relleu

Redacció L'Avenç

dimecres, 13 de abril del 2016

Festival MOT 2016

El Festival MOT enguany celebra la tercera edició. Després de passar per Girona, recomença demà a Olot fins al 16 d'abril. Javier Cercas, Mia Couto i David Foenkinos seran tres dels autors que hi participaran. [+]

La capital de la Garrotxa prendrà el relleu a Girona durant aquest cap de setmana al Festival MOT. L'objectiu del MOT és acostar els escriptors al públic lector, transmetre la idea que la literatura és important per al benestar de les persones, oferir una programació de qualitat a escala nacional i internacional, aplegar escriptors i experts i convertir Girona i en aquest cas Olot en centres d'alta cultura literària. Després de dues edicions, el MOT camina ferm cap a la consolidació definitiva com a festival de literatura de referència.

El tema de l'edició d'enguany, que és la tercera, és "Vides escrites. Escriure vides", i explora els processos creatius que hi ha darrere les biografies literàries. Del 14 al 16 d'abril autors reconeguts exploraran temes diversos que es relacionen amb aquest marc temàtic primer. Cristina Masanés i Eva Vázquez parlaran d'escriure muses; Carlos Fonseca i Juan Antonio Masoliver Ródenas de les vides obsessives; Alicia Giménez Bartlett i Martí Domínguez dels maquis; Juan José Millás i Monika Zgustova de dones silencioses; David Foenkinos i Perico Pastor parlaran de vides estroncades; Javier Cercas i Maria Barbal d'impostors; i Mia Couto i Jordi Nopca d'escriure la bèstia humana.

A més dels diàlegs centrals amb els autors convidats, el dissabte al matí es podrà gaudir del Ver-MOT, una combinació de conversa i lectura que es preguntarà per què tants escriptors han volgut escriure la vida d'un personatge com Jacint Verdaguer. El Ver-MOT serà conduït per Xavier Albertí, i hi participaran Andreu Carranza, Enric Casasses, Narcís Comadira i Miquel de Palol.

La programació també inclou espectacles escènics, com "Ventura", amb David Planas i Meritxell Yanes; o l'espectacle familiar "Irakurriz", amb Shakti Olaizola; i la presentació-concert "Jo no hi era però me'n recordo", amb Quico Pi de la Serra, Julià Guillamon i Joan Sala.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DEL MOT A OLOT

La voluntat de complicitat amb les entitats i institucions de les dues ciutats, que també proposen activitats, se suma per arrodonir una programació que omple de paraules i pensament totes dues setmanes. A Olot trobem les exposicions fotogràfiques "Variacions Camps", de l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa i MOT i "Vida i literatura", sobre paisatge, de l'Observatori del Paisatge, l'Escola d'Art i MOT. També hi haurà "Remembrança Brontë", amb fotografies d'Helena Aguilar Mayans, o la iniciativa "Book Crossing llibres abandonats" que ha preparat la Biblioteca Marià Vayreda i MOT, entre d'altres. A més, hi podem trobar propostes com ara "Vides dibuixades", entre d'altres.

Adjuntem el programa aquí.

L'Avenç, com a mitjà oficial del MOT, es farà ressò del festival amb entrevistes a alguns dels escriptors participants, com ja ha fet en edicions anteriors, i un seguiment dels debats a través dels seus mitjans digitals. A més, els assistents al Festival tindran una revista d'obsequi i una oferta especial de subscripció.

INFORMACIÓ:

Data: del 14 al 16 d'abril
Lloc: diversos llocs d'Olot (consultar programa)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.