És el moment de la renda bàsica universal?

Redacció L'Avenç

divendres, 08 de gener del 2016

renda basica

Justícia i Pau organitza el proper dilluns dia 11 de gener una nova sessió del cicle "Els dilluns dels Drets Humans" sobre el tema de la renda bàsica universal. [+]

Els ponents d'aquesta quarta sessió del cicle seran Daniel Raventós, professor de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB, editor de la revista Sin Permiso i president de la Xarxa Renda Bàsica i Jaume Botey, professor d'història a la UAB, membre de l'equip de Cristianisme i Justícia i membre del grup promotor de la ILP per la Renda Garantida Ciutadana. Moderarà la taula el periodista Pep Cabanyol.

L'atur s'estén a la societat occidental i, com molts experts apunten, sembla que arriba per quedar-se. Però la persona necessita el treball per dignificar-se i, tal com s’articula el sistema econòmic, per sobreviure. En aquesta cruïlla, noves preguntes es plantegen. És un dret una Renda Bàsica Universal? És necessària una Renda Mínima d'Inserció? A efectes pràctics, seria viable econòmicament? I, en una economia que no té el centre en les persones, podria ser aquesta la clau per començar a valorar tasques que escapen de la llei de mercat?

INFORMACIÓ:

Data: 11 de gener a les 19h

Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria, 13, Barcelona)

L'entrada és lliure i no cal inscripció prèvia. Retransmissió en directe.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.