Enric Granados: entre el drama i el mite

Redacció L'Avenç

dilluns, 18 de juliol del 2016

Granados

L'exposició "L'empremta d'Enric Granados. Entre el drama i el mite", organitzada per commemorar el centenari de la mort del compositor, visitarà diversos museus de la província de Barcelona [+]

En el marc del programa “Coincidències insòlites”, que reuneix peces de diversos museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, aquesta exposició en memòria d’Enric Granados (1867-1916) presenta un recorregut que aborda la seva figura i l’impacte de les seves composicions en el panorama musical.

A partir del fons vinculat al músic lleidatà que s’ha pogut reunir, s’ha organitzat una mostra dividida en tres grans blocs. “El cant del cigne. Esplendor i mort de Granados” presenta breument la seva vida i l’impacte de la seva mort en plena Primera Guerra Mundial. Seguidament, "Goyescas i Granados" es centra en la relació de l’artista amb les creacions de Francisco de Goya y Lucientes, una important inspiració per les seves composicions. Finalment, podreu conèixer les amistats intel·lectuals i artístiques de Granados a “El cercle de Granados”.

La mostra es podrà visitar a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac (Del 8 de juliol a l’1 de setembre del 2016), al Museu d’Arenys de Mar (Del 2 de setembre a l’11 d’octubre del 2016), al Museu d’Art de Sabadell (De l’11 d’octubre al 25 de novembre del 2016) i al Museu Abelló de Mollet del Vallès (Del 25 de novembre del 2016 al 26 de febrer del 2017).

INFORMACIÓ:

Data: fins al 26 de febrer de 2017

Lloc: Fundació Palau (Riera, 54, Caldes d'Estrac), Museu d’Arenys de Mar (Església, 43, Arenys de Mar), al Museu d’Art de Sabadell (Doctor Puig, 16, Sabadell) i al Museu Abelló (Berenguer III, 122, Mollet del Vallès).

PER SABER-NE MÉS:

Podeu descobrir qui era Enric Granados a "Granados, enmig del Modernisme català i el Nacionalisme espanyol", article de Joaquim Rabaseda dins del Mirador de L'Avenç núm. 421.

Consulteu el fulletó de l'exposició aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.