Els mestres de la pintura al CaixaForum

Redacció L'Avenç

divendres, 17 de juny del 2016

Pablo Picasso cat habitacio blava phillips collection_ca_ES #204898564

El CaixaForum acull l'exposició "Impressionistes i moderns", que recorre els principals mestres de la pintura des del romanticisme fins a l'expressionisme abstracte, de Manet a Pollock. Fins al 19 de juny. [+]

L'exposició "Impressionistes i moderns. Obres mestres de la Phillips Collection" recorre els principals noms de la pintura del període que va del romanticisme a l'expressionisme abstracte: Manet, Courbet, Sisley, Van Gogh, Degas, Picasso, Modigliani, Kandinski, Pollock o Rotko, entre d'altres. Totes les obres procedeixen de la Phillips Collection, una de les col·leccions més grans dels Estats Units pel que fa a art modern i avantguardes i reconeguda arreu del món que enguany celebra el seu 95è aniversari.

La mostra està estructurada en sis blocs, des del romanticisme fins a l'expressionisme abstracte. Comptar amb els noms més influents de cadascun d'aquests moviments és una fita en la programació expositiva amb la qual es pot comptar molt poques vegades, una oportunitat excepcional per poder contemplar algunes de les grans obres de la història de la pintura dels últims 200 anys. En paraules de Duncan Phillips, "l'esperit compartit per artistes de diferents indrets del món i èpoques diferents ens demostra que l'art és un llenguatge universal".

INFORMACIÓ:

Data: fins al 19 de juny

Lloc: CaixaForum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.