Els jaciments arqueològics d'Empúries i Ullastret seran l'escenari de dos espectacles sobre el món antic a Catalunya

Redacció L'Avenç

dijous, 25 de agost del 2016

Cartell de les obres

En el marc del cicle Nits antigues a l’Empordà, el pròxim cap de setmana es representaran dos espectacles als jaciments d’Empúries i d’Ullastret. Divendres 26 d’agost, a les 21 hores, a Ullastret, amb El Crani enclavat es podrà reviure el món ibèric i el final d’aquesta cultura després de la conquesta romana. Dissabte 27 d’agost, a les 20.30 hores en català i a les 22.30 hores en castellà, a Empúries, es representarà El somni d’Esculapi, una recreació de la medicina sagrada a l’època grecoromana. [+]

Les Nits antigues a l’Empordà volen representar mitjançant la interpretació teatral, la música i la il·luminació apropar-nos, d’una forma poètica i entretinguda, a aspectes del món antic a Catalunya. Així, les ruïnes de la gran ciutat ibèrica d'Ullastret seran l'escenari d’El crani enclavat, un espectacle que ens transportarà al segle II aC i on els espectadors podran desplaçar-se per la ciutat ibèrica de nit amb el guia, un comerciant grec que va viure les revoltes de les societats ibèriques contra els romans i la seva derrota pel general Cató. A Empúries, amb El Somni d’Esculapi el públic seurà al recinte d’Esculapi, el déu grecoromà de la medicina. Allà coneixerà la història d’Eli Arístides, un escriptor de l’antiguitat que va viure al santuari del déu durant dos anys per curar-se de les seves malalties. Es tracta d’un relat que aprofundeix en el món fascinant de la curació màgica pels somnis i el misteri del déu Asclepi/Esculapi.

INFORMACIÓ:

Data: divendres 26 d’agost (El crani enclavat) i dissabte 27 d’agost (El somni d’Esculapi).

Lloc: ciutat ibèrica d’Ullastret (Afores, s/n. Puig de Sant Andreu, Ullastret) i jaciment d’Empúries (C/ Puig i Cadafalch s/n, Empúries-l’Escala).

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar els diferents articles publicats a L'Avenç sobre Empúries, com per exemple: “Empúries: els misteris d’una ciutat grecoromana”, “Empúries i la cultura romana a Catalunya", o “Introducció. Empòriom: la ciutat grega d’Empúries”, entre d’altres.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.