Els bombardeigs de la Guerra Civil a Barcelona en un web

Redacció L'Avenç

divendres, 26 de agost del 2016

Mapa interactiu

En motiu dels 79 anys del primer bombardeig aeri nocturn que va patir Barcelona durant la Guerra Civil, el passat 27 de maig BTV va estrenar el web "Barcelona: 800 dies sota les bombes", un projecte que acosta els navegants a la realitat dels bombardeigs sobre la ciutat. [+]

El web inclou un mapa navegable en què es pot descobrir en quins carrers de la ciutat van impactar les bombes o els refugis que hi havia a la zona. I això es pot fer, a més, mirant-ho sobre un mapa de la Barcelona actual o bé veient-ho en un plànol de la ciutat de 80 anys enrere.

El web "Barcelona: 800 dies sota les bombes" també inclou una cronologia de fets de la Guerra Civil i una visualització de dades dels dinou bombardeigs més destructius, però també posa noms i cognoms a les víctimes dels bombardeigs amb una base de dades que recull treballs d'investigació previs com la base de dades del Memorial Democràtic o el testimoni de l’historiador Joan Villarroya.

"Barcelona: 800 dies sota les bombes" és un projecte web impulsat pel laboratori de dades de Barcelona Televisió, el BTV Datalab.

INFORMACIÓ:

Lloc web: "Barcelona: 800 dies sota les bombes"

PER SABER-NE MÉS:

Per a més informació sobre els bombardeigs que va patir Catalunya durant la Guerra Civil, podeu consultar l'article "La campanya aèria contra Catalunya durant la Guerra Civil (1936-1939)" al web de L'Avenç.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.