El plany de Ramon

Redacció L'Avenç

divendres, 03 de juny del 2016

Plany Ramon Llull

Aquest diumenge a la cartoixa d'Scala Dei (Priorat), al Parc Natural del Montsant tindrà lloc el recital "El plany de Ramon", un espectacle interactiu entorn de l'obra de Ramon Llull en el ‘700è aniversari de la seva mort. El recital forma part del cicle Poesia als parcs, organitzat per la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa de parcs Naturals i la Institució de les Lletres catalanes. [+]

Llull

El recital, una confluència entre la improvisació musical i pictòrica i la lectura de textos de Ramon Llull (Mallorca, 1232-1316), pensador, filòsof i escriptor prolífic i polifacètic, el més rellevant que la cultura catalana ha donat al món, anirà a càrrec de Marc Egea, viola de roda, i Neus Dalmau, pintura i performance.

Els dos artistes oferiran un recital interactiu on hi conflueixen la rapsòdia, la pintura i la música. Partint de la base de la improvisació musical i pictòrica i de la lectura d'alguns dels textos de Llull, els dos artistes buscaran una complicitat amb el públic en un espai on tot pot ser possible.

El material bàsic de l recital serà el Llibre d'Amic e Amat, el Llibre dels Mil Proverbis i poesies de Llull com el "Cant de Ramon" i "Lo desconhort", però sobretot, el llibre Perles de Jacint Verdaguer, amb les interpretacions en vers que en féu el mossèn de Folgueroles del Llibre d'Amic e Amat.

Cicle Poesia als parcs

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatge és una iniciativa que s'emmarca dins el programa "Viu el parc" de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. El programa compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. Enguany se celebren onze anys de lectures poètiques i interpretacions musicals als parcs i enguany tindran lloc quinze recitals poètics, dos actes commemoratius i un homenatge, en vuit indrets dels espais naturals protegits.

INFORMACIÓ:

DATA: Diumenge 5 de juny, a les 12 h.

LLOC: Cartoixa Scala Dei (Priorat)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.