El dia de la sípia

Redacció L'Avenç

dilluns, 01 de febrer del 2016

El dia de la sipia

L'amic Emili Manzano, autor del primer llibre de la sèrie Literatures d'Els Llibres de L'Avenç, estrena avui a la Filmoteca de Catalunya El dia de la sípia, un documental rodat a París que recull la trobada entre l’escriptor i el pintor Miquel Barceló. [+]

Rodat a París, 'El dia de la sípia' recull la trobada entre l’escriptor i el pintor Miquel Barceló. Malgrat els nombrosos amics comuns i les vivències generacionals compartides, Vila-Matas i Barceló només s’havien creuat fugaçment, a Palma, una nit de mitjans dels anys setanta.

El títol del documental al·ludeix a la capacitat de mimetitzar-se dels cefalòpodes en cas de perill, una reacció amb la qual Enrique Vila-Matas s’identifica en el moment d’entrar al taller del pintor per a ser retratat.

Mimetitzacions, camuflatges, disfresses... Com si el fet de ser retratat incités a la sinceritat i la veritat més crua, Enrique Vila-Matas, recorda, en un moment del documental, els esforços que va fer durant molts anys per composar, amb la finalitat d’atreure l’atenció sobre la seva obra literària, un personatge atractiu i misteriós.

Podeu veure el tràiler aquí.

INFORMACIÓ:

LLOC: Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí, 1-9. Barcelona)

DATA: Dimarts 2 de febrer a les 18.30h

El dijous a les 23.15 s'emetrà també a El documental, del Canal 33.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.