El banquet etern

Redacció L'Avenç

dijous, 07 de juliol del 2016

Banquet etern

Els divendres d’estiu al vespre, el Museu Egipci de Barcelona us convida a submergir-vos en la cultura i la gastronomia de l’antic Egipte. [+]

“El banquet etern”, que enguany arriba a la seva dotzena edició, engloba una sèrie de vetllades culturals i gastronòmiques que cada estiu organitza el Museu Egipci de Barcelona. Conduïdes per les egiptòlogues Núria Castro, especialista en vida quotidiana egípcia, i Gemma Castro, experta en cuina faraònica, aquestes sessions us permetran descobrir tant les propietats com els gustos de la cuina d’aquesta cultura avantpassada.

Primer, els visitants descobreixen informació variada sobre la dieta egípcia, com és la seva alimentació equilibrada i variada, el gust per l’aviram, la prohibició de menjar productes provinents del mar, la importància que donaven a fruites, verdures, cereals i llegums o el desenvolupament de sistemes de conservació d’aliments. El moment de la degustació arriba en la segona part quan, a la terrassa del museu, podreu delectar-vos amb humus, amanida de llenties, amanida de blat tendre, peixos assaonats, menuts, llengua, magret d’ànec, fruita seca amb mel i moltes altres exquisideses pròpies d’un banquet faraònic.

INFORMACIÓ:

Dates: tots els divendres de juliol, agost i setembre, des de les 20:30h fins a les 22:30h, a partir de demà dia 8.

Lloc: Museu Egipci de Barcelona (València, 284, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

Si voleu endinsar-vos en la història i la cultura de l'antic Egipte us recomanem els següents articles: "El poble egipci, cinc mil anys d'història i de civilització" de Josep Padró i "La piràmide social: estructura de la societat de l'antic Egipte" de Juan Antonio Merino Diego, ambdós dins del Dossier de L'Avenç núm. 227.

Més informació sobre "El banquet etern" en aquest link.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.