El Palau dels Artesans a la Nau Gaudí de Mataró

Redacció L'Avenç

dimecres, 24 de agost del 2016

Nau Gaudí, Mataró

Mataró acull, en un dels seus espais més emblemà­tics, la Nau Gaudí, l’exposició «El Palau dels Artesans» que té com a eix l’obra barcelonina més important del segle XIX de l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet, el Palau Güell. [+]

L’exposició, a través de les fotografies del ma­taroní Ramon Manent i els textos de la comissària Ra­quel Lacuesta, explica l’arquitectura, l’espai, les arts aplicades i els oficis artístics del Palau, el qual és avui dia Patrimoni Mundial de la UNESCO. Així doncs, «El Palau dels Artesans» vol posar en valor el treball dels nombrosos artistes, artesans, industrials i operaris que van participar en l'execució dels elements decoratius del Palau Güell en totes les seves arts aplicades.

Els punts de convergència i de divergència de la Nau Gaudí i del Palau Güell els trobem en la procedència dels encàrrecs, en la seva funció i en la seva materiali­tat. La Nau Gaudí és la primera obra industrial projec­tada i construïda per Antoni Gaudí, entre 1881 i 1883, per a la Sociedad Cooperativa La Obrera Mataronense; un edifici per a treballar-hi, destinat a nau de blanqueig. El Palau Güell, projectat el 1885 i acabat el 1888, és la primera mansió urbana destinada a habitatge i lloc de concerts i de reunions culturals i literàries d’una família burgesa.

INFORMACIÓ:

Data: fins el 2 d'octubre de 2016

Lloc: Nau Gaudí (Carrer Cooperativa, 47, Mataró)

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar l'article "El Palau Güell, una fita de l'arquitectura europea", d'Antoni González Moreno-Navarro, que trobareu a L'Avenç, núm. 391, juny 2013.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.