Doc's Noctàmbuls

Redacció L'Avenç

dissabte, 02 de juliol del 2016

Docs

Tots els vespres de divendres d'aquest mes de juliol, el Museu Etnològic de Barcelona us convida al Doc's Noctàmbuls, un cicle de cinema etnogràfic a la fresca. [+]

Els jardins de Laribal a Montjuïc, un espai barceloní fresc i pintoresc, seran la seu d’aquest cicle cinematogràfic d’estiu que ofereix el Museu Etnològic. Cada divendres podreu gaudir de pel·lícules amb un marcat accent etnològic, que us aproparan a les realitats sociohistòriques de les regions àrtiques d’Amèrica del Nord, l’Àfrica central i l’Indostan.

El divendres 8 de juliol us traslladareu a Canadà i Alaska amb Nanook (1922), la pel·lícula muda de Flaherty considerada el primer documental etnològic, i el recent film La sonrisa del sol (2015) de Francesc Bailón Trueba, doblament premiat en l’Smile Festival d’enguany. En la pròxima sessió del divendres 15, a Dimanche à Brazzaville (2011) d’Adrià Mones i Enric Bach, un locutor de ràdio us convidarà a compartir el cap de setmana amb tres personatges de la ciutat de la República del Congo. Passant a la Guinea Equatorial, es projectarà el curt documental Melebga de Mireia Fort, on es mostren els rols imposats tradicionalment a les dones en un petit poble d’aquesta regió. Finalment, el dia 22 s’iniciarà amb Langtang (2015), el tercer film del projecte personal de Kilian Jornet. La pel·lícula relata el viatge amb fins solidaris de l’esportista i el seu equip al Nepal després del terratrèmol del 25 d’abril del 2015. El documental esdevé un cant a la vida i una crida a l’esperança. El recorregut cinematogràfic s’acabarà a l’Índia amb La mina: historia de una montaña sagrada (2009), el documental de Survival International guanyador del premi al millor curt en la categoria de Drets Humans Internacionals en l’ArtivistFilm Festival de Hollywood.

Paral·lelament, al vestíbul del museu, es projectaran diferents curtmetratges catalans en bucle sobre la celebració de Sant Joan als Pirineus, unes festes reconegudes recentment com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Les creacions cinematogràfiques seran els següents: Muntanyes negres, camí de foc, Danses del foc a la terra de l’aigua i Flama del Canigó, quaranta anys.

INFORMACIÓ:

Dates: 8, 15 i 22 de juliol a les 20.45h

Lloc: Jardins de Laribal (Passeig de Santa Madroma, 2, Barcelona) i Museu Etnològic (Passeig de Santa Madroma, 16, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

Consulteu el web del Museu Etnològic.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.