Diada Pau Casals Ciutat de Barcelona

Redacció L'Avenç

dimecres, 15 de juny del 2016

Pau Casals

© Jean Ribière

Demà dijous se celebra la segona Diada Pau Casals-Ciutat de Barcelona, una iniciativa de la Fundació Pau Casals, que ha estat institucionalitzada també per l'Ajuntament de Barcelona, en record de la declaració, el 16 de juny de 1934, de Pau Casals com a fill adoptiu de la ciutat, li va concedir la medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l’avinguda situada al peu del Turó Park. [+]

L'acte de commemoració tindrà lloc dijous 16 a les 8 del vespre, al Turó Park de Barcelona i hi participaran l’alcalde del Vendrell i l’alcaldessa de Barcelona. La Diada s’instaura com un homenatge a la dimensió cultural i humana del Mestre, una exaltació de la música com a llenguatge universal i així projectar Barcelona com a ciutat de la música i la pau.

Amb el suport de l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Conservatori Superior de Música del Liceu i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, enguany, les actuacions musicals aniran a càrrec de L’Orquestra Xavier Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, la Banda Municipal de Barcelona i una orquestra de violoncels dirigida per Antoni Ros-Marbà. L’actor Pere Arquillué donarà veu a paraules del Mestre Casals.

El 17 de maig passat l'Ajuntament va institucionalitzar aquesta Diada amb una declaració pública.

PER SABER-NE MÉS:

Us recomanem un parell d'articles del nostre crític musical, Joaquim Rabaseda, sobre el mestre Casals: "Pau Casals, després dels homenatges", publicat a L'Avenç 375, de gener de 2012 i "El llarg parèntesi de l’Orquestra Pau Casals", a L'Avenç 394, d'octubre de 2013.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.