De somnis, passejos nocturns i vivències

Redacció L'Avenç

diumenge, 18 de setembre del 2016

i0353a_dalimarujamallo_1462788163_800800

La Fundació Gala-Salvador Dalí ofereix fins al 16 d'octubre una exposició temporal al Teatre-Museu Dalí de Figueres. S’hi exposen 23 obres: 18 aiguades i 5 dibuixos amb una temàtica en comú: l’època en què Salvador Dalí va residir a Madrid entre els anys 1922 i 1926. [+]

El 1922, un Dalí amb només 18 anys, es trasllada a Madrid per iniciar els estudis a la Escuela Superior de Bellas Artes de San Fernando. S’instal·la a la Residencia de Estudiantes, on fa amistat amb un grup de joves estudiants –molts dels quals formaran part de la Generació del 27- amb qui comparteix coneixement, amistat i tertúlies. Salvador Dalí i Maruja Mallo en el Café de Oriente, obra inspirada en una d’aquestes vetllades, complementa aquesta sèrie d’aiguades, realitzades per Dalí entre els anys 1922-1923, on ens mostra els periples viscuts amb els seus companys de residència. Comença un nou període a la vida i l’obra del futur pintor.

Dalí comença a freqüentar cafès, bars i tavernes de moda de la ciutat. Canvia d'aspecte i de costums i acaba sent un dandi com els altres integrants de la Generació del 27. Un clar testimoni d'aquells periples són els dibuixos i aiguades que es presenten a De somnis, passejos nocturns i vivències.

El muntatge de l'exposició ha estat dissenyat per Pep Canaleta de 3carme33 i el grafisme, per Alex Gifreu.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 16 d'octubre

Lloc: Teatre-Museu Dalí de Figueres (Plaça Gala-Salvador Dalí, Figueres)

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar diversos articles referents a Salvador Dalí a les publicacions de L'Avenç:

També podeu consultar un article de Clementina Llovet dedicat a "El Teatre-Museu Dalí de Figueres", (L'Avenç, núm. 10, novembre 1978).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.