Conversa de Pau Miró i Andreu Mayayo sobre la vaga dels tramvies

Redacció L'Avenç

diumenge, 08 de maig del 2016

victoria_web.jpg_1616332855

El dia 11 de maig a les 19h Pau Miró conversarà amb Andreu Mayayo sobre la vaga dels tramvies amb motiu de l'estrena de l'obra de teatre Victòria, de Miró. Serà al Memorial Democràtic. [+]

La conversa entre Pau Miró, director de teatre i dramaturg, i Andreu Mayayo, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i membre del consell de redacció de L'Avenç, serà amb motiu de l'obra Victòria, una obra de teatre ambientada en la Barcelona dels anys 50 i la vaga dels tramvies que tot just el dia 5 de maig es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya.

Victòria
Victòria, una dona que viu a la Barcelona de 1951, protagonitza un triangle amorós enmig de la lluita política clandestina. Ella no sap que la necessitat aviat l’obligarà a prendre partit entre les ideologies permeses i les prohibides. ‘Victòria’ és el darrer text de Pau Miró, una de les veus més destacades del panorama teatral contemporani català. Estarà en cartell fins al 12 de juny a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

INFORMACIÓ:

Data: 11 de maig a les 19h

Lloc: Memorial Democràtic (C/ Peu de la Creu, 4, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Us oferim dos textos relacionats amb la vaga de tramvies de l'any 1957. El primer és "La vaga d’usuaris de tramvies de Barcelona de 1957", de Maria Coll Pigem i Josep Puig Pla (núm. 337, juliol de 2008). El segon, "Llavors de la vaga de tramvies no vaig tenir por", del dramaturg Josep M. Benet i Jornet (núm. 31, octubre de 1980).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.