Conferència Commemorativa de la Diada

Redacció L'Avenç

dimecres, 07 de setembre del 2016

Conferència 11/09

Demà dijous 8 de setembre, la catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carme Molinero, pronunciarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona la conferència Les lluites obreres i la democràcia a la segona meitat del segle XX amb motiu de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. [+]

“Les lluites obreres i la democràcia a la segona meitat del segle XX” és el títol de la conferència que pronunciarà Carme Molinero, catedràtica d’Història Contemporània i directora del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID), de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca s’ha centrat en la història social i política des de la instauració del règim franquista, l’etapa de la transició i la democràcia posterior. A més dels articles publicats en revistes especialitzades, ha participat en més d’un centenar d’obres col·lectives.

És autora del llibre La captación de las masas. Política social y propaganda en el régimen franquista. Entre les obres publicades en col·laboració amb Pere Ysàs, destaca Productores disciplinados y minorías subversivas. Clase obrera y conflictividad laboral en la España franquista; La anatomía del franquismo. De la supervivencia a la agonía (1945-1977); Els anys del PSUC. El partit de l’antifranquisme (1956-1981); i La cuestión catalana. Cataluña en la transición española. En col·laboració també amb José María Marín ha publicat Historia política de España, 1939-2000.

INFORMACIÓ:

Data: dijous 8 de setembre, a les 18:00h.

Lloc: Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona

L'aforament és limitat i cal confirmar l'assistència prèviament al correu protocol@bcn.cat o al telèfon 93 402 73 54.

PER SABER-NE MÉS:

Carme Molinero ha publicat a Els Llibres de l'Avenç, juntament amb Pere Ysàs, Els anys del PSUC. El partit de l’antifranquisme (1956-1981) (2010). També ha publicat nombrosos articles a la revista de L'Avenç, que podreu consultar al nostre al web, i dels quals destaquem:

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.