Col·loqui Internacional Walter Benjamin

Redacció L'Avenç

diumenge, 25 de setembre del 2016

Cartell del Col·loqui

Coincidint amb el 80è aniversari de la Guerra Civil espanyola, la Càtedra Walter Benjamin, memòria i exili (Universitat de Girona) i el Museu Memorial de l'Exili (MUME), organitzen el Col·loqui Internacional Walter Benjamin 2016 que proposa un recorregut històric, politològic i cultural sobre els diversos conflictes armats que han tingut lloc des de la Gran Guerra fins a l'actualitat, tenint molt present la guerra del 36. [+]

El col·loqui pren com a font d'inspiració el filòsof berlinès Walter Benjamin, que com tots els homes i dones de la seva generació, es trobà immergit en una Europa plenament afectada per les conseqüències desestabilitzadores de la Primera Guerra Mundial: la crisi del liberalisme, la puixança del comunisme soviètic de tall stalinista, l'ascens dels feixismes i l'esclat d'enfrontaments civils oberts, el paradigma dels quals fou la Guerra Civil espanyola.

Així mateix, el col·loqui també abordarà les causes i conseqüències dels conflictes que actualment assolen moltes zones del planeta. Seguint aquest fil argumental contemporani, la discussió sobre la consecució de la pau també ocuparà una part substancial dels debats.

El Col·loqui Internacional Walter Benjamin 2016 es realitzarà del 30 de setembre al 2 d'octubre de 2016 a Girona i a Portbou, i l'assistència és gratuïta.

Podeu consultar el programa clicant aquí.

INFORMACIÓ:

Data: del 30 de setembre al 2 d'octubre de 2016

Lloc: Centre Cívic Ca l'Herrero (C/ Méndez Núñez, 2, Portbou) i Sala de Graus, Facultat de Lletres, Universitat de Girona (Plaça Josep Ferrater i Móra, 1, Girona)

PER SABER-NE MÉS:

A la revista L'Avenç, podreu trobar articles dedicats a Walter Benjamin, com "Les meravelles de Walter Benjamin", (L'Avenç, núm. 259, maig 2001), de J.M. Coetzee.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.