Club de lectura virtual: Ramon Llull

Redacció L'Avenç

dissabte, 01 de octubre del 2016

ClubLecturaLlull

El proper dilluns 3 d’octubre s’inicia un club de lectura virtual sobre Ramon Llull que es desenvoluparà al voltant de cinc obres de l’escriptor i pensador mallorquí en un període que s’allargarà fins el 28 de febrer de 2017.

Les persones que hi vulguin participar poden accedir-hi en línia a través del web de ReadGroups, un servei per crear i gestionar una plataforma en línia de lectura que proporciona diferents eines per dinamitzar els grups i pretén col·laborar amb biblioteques i institucions del sector educatiu i cultural. En aquest cas, treballa amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. [+]

El programa s’articula a partir de les següents lectures, amb l’objectiu que els usuaris dediquin aproximadament un mes de temps per llegir i endinsar-se en cada obra. Per tal de possibilitar-ho, es compta amb la participació d’una persona dinamitzadora que és experta en la matèria. A continuació, us facilitem informació concreta sobre les sessions:

Accidents d’amor. Del 3 d’octubre al 2 de novembre. Dinamitzador: Pere Antoni Pons i Tortella,

Llibre del gentil e dels tres savis. Del 3 al 30 de novembre. Dinamitzador: Francesc Tous.

Romanç d’Evast e Blaquerna. De l’1 al 31 de desembre. Dinamitzadora: Anna Fernàndez.

Fèlix o Llibre de meravelles. De l’1 al 31 de gener. Dinamitzadora: Eugènia Gisbert.

Arbre exemplifical. De l’1 al 28 de febrer. Dinamitzador: Jaume C. Pons Alorda.

Entre les versions escollides pel club trobem, en la majoria de casos, Llull x Llull. Una antologia de textos de Ramon Llull, llibre elaborat a cura de Joan Santanach, professor de literatura de la UB i comissari de l’Any Llull, que ha estat publicat per l’editorial L’Avenç – i coeditat amb la Institució de les Lletres catalanes (ILC)—dins de la Col·lecció Sèrie Literatures aquest mateix any 2016 amb motiu del setè centenari de la mort de Ramon Llull. L’antologia inclou il·lustracions en color i breus explicacions que contextualitzen els passatges escollits i ajuden a interpretar-los.

INFORMACIÓ:

Data: Des del 3 d’octubre de 2016 fins el 28 de febrer de 2017.

Lloc: Virtualment. Aquí pots fer-te usuari de la plataforma.

PER SABER-NE MÉS:

Booktràiler de presentació de Llull x Llull.

Article (01/09/2016) sobre el llibre al portal de les Lletres Catalanes escrit per Míriam Romeu.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.