Claudio Magris fa el Pregó de Sant Jordi

Redacció L'Avenç

diumenge, 17 de abril del 2016

magris

Dijous 21 d'abril a les 19h Claudio Magris farà el Pregó de la Lectura del Sant Jordi d'enguany. Serà al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Estarà acompanyat de Josep Ramoneda. [+]

El pregó d’aquest any, organitzat dins el marc d'activitats que proposen les Biblioteques de Barcelona, el farà l’escriptor Claudio Magris, que proposarà una conversa amb Josep Ramoneda per parlar del valor que té la literatura i del poder dels llibres i els lectors. A més, les Biblioteques de Barcelona tenen preparada una llarga llista de propostes culturals per a grans i petits. Serà al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona el 21 d'abril a les 19h.

Claudio Magris (Trieste, 1939) és catedràtic de literatura germànica a la Universitat de Trieste. Assagista i traductor d’Ibsen, Kleist i Schnitzler, entre d’altres, és una de les figures més grans de la literatura italiana contemporània. És autor d’obres tan destacades com El Danubio, Microcosmos, A ciegas, Utopía y desencanto o La literatura es mi venganza (escrita amb Mario Vargas Llosa), totes elles publicades per Anagrama. La seva darrera novel·la, una obra sobre la necessitat de la memòria i la lluita contra la barbàrie, es publicarà el mes d’abril en castellà a Anagrama, No ha lugar a proceder, i en català a Edicions de 1984, No és procedent. Claudio Magris ha estat guardonat amb diversos premis: l’Erasmus Prize i el Leipzig Book Award el 2001, la medalla d’Or del Círculo de Bellas Artes de Madrid el 2003, el Premi Príncipe de Asturias de las Letras el 2004 i el Premi de la FIL de Guadalajara el 2014.

El pregó de la lectura es va celebrar per primera vegada l'any 2003 amb la presència de Quino. Des d'aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon i John Banville.

INFORMACIÓ:

Data: 21 d'abril a les 19h

Lloc: Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona (Pl. de Sant Jaume, 1, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir les línies d'"Utopia i desencant" de Claudio Magris, publicades a L'Avenç (núm. 257, març de 2001).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.