Cicle operístic a la Biblioteca de Catalunya

Redacció L'Avenç

dijous, 08 de setembre del 2016

16 òperes BIB

El Servei de Biblioteques de la Generalitat amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya organitza el cicle 16 òperes BIB. Les sessions tenen lloc cada dues setmanes entre els mesos de març a juny, i de setembre a desembre, a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, de 18:00 a 20:00 h. [+]

El proper dimarts dia 13 de setembre es continua amb el cicle 16 òperes BIB. La sessió estarà dedicada a Don Carlos de Giuseppe Verdi i serà conduïda per Bernat Dedéu. El cicle té com a objectiu transmetre el coneixement sobre setze òperes mestres. L'entrada és lliure, però l'aforament limitat.

Don Carlos és una òpera en cinc actes de Giuseppe Verdi, sobre un llibret de Joseph Méry i Camille du Locle, basat en el drama de Friedrich von Schiller (escrit l'any 1805). Va ser estrenada l'11 de març de 1867 a l'Opéra de Paris

Els fets històrics envolten i dirigeixen gran part del drama. Per Verdi, aquesta òpera representava la lluita de la llibertat contra l'opressió política i religiosa, representades en els personatges de Felip II i el Gran Inquisidor. La història es basa en els conflictes en la vida del príncep Carles (1545-1568) després que la seva promesa, Isabel de Valois, es casés, en comptes d'ell, amb el seu pare el rei Felip II, com a part del Tractat de Pau que va posar fi a la guerra italiana de 1551-1559 entre les Cases d'Habsburg i Valois; també apareixen la Contrarreforma, la Inquisició i la rebel·lió dels calvinistes a Flandes, Brabant i Holanda.

INFORMACIÓ:

Data: dimarts 13 de setembre a les 18:00h. Les següents sessions estaran dedicades, entre d'altres, a Tosca (G. Puccini), Salome (R. Strauss) o Carmen (G. Bizet).

Lloc: Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya (Carrer de l'Hospital, 56, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

Dins la revista L'Avenç, podreu trobar-hi la "Col·lecció Òpera", un seguit de publicacions d'òperes emblemàtiques que s'ofereixen en el text original i la seva versió traduïda al català. Els llibres presenten, a més, una cronologia musical de l'època i la discografia de l'òpera.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.