Cicle de documentals i debats: Síria en guerra

Redacció L'Avenç

dimarts, 07 de juny del 2016

Siria en guerra

L'IEMED organitza des de fa uns anys els #DocuDebats, un cicle de projeccions cinematogràfiques i debats per oferir una mirada transversal als països àrabs: canvis polítics, dones, refugiats, escenes artístiques i mitjans de comunicació, entre d'altres. Aquest cop, i per raons òbvies, el cile estarà dedicat a SÍRIA. [+]

Just a l'altre costat de la Mediterrània hi ha un país que pateix des de fa més de cinc anys, amb centenars de milers de víctimes i milions de refugiats, en un conflicte difícil de seguir i entendre. Els quatre documentals que es podran veure, realitzats per directors procedents de Síria i el Líban,s'endinsen en el malson en què ha caigut Síria des del començament de les manifestacions pacifiques contra el règim de Bashar al Assad el 2011. Antics i joves opositors, artistes, minories i dones refugiades, són alguns dels protagonistes dels documentals proposats. Aquestes visions polièdriques aportaran elements de reflexió per al debat posterior, per entendre els orígens, les causes, l’evolució i les conseqüències d’un dels conflictes més terribles dels darrers temps.

Programa:

> Dimarts 7 de juny, 19h From my Syrian room, de Hazem Alhamwi (França, Alemanya i Síria, 2014, 70', VOSA), un intens relat que ens ajudarà a entendre els “refinats” mecanismes que el règim ha utilitzat tradicionalment per mantenir el poder.

> Dimarts 14 de juny, 19h Our terrible country, de Mohamed Ali Atassi (Síria, 2014, 85', VOSA), una road movie dins de Síria i dins del conflicte sirià, que presentarà l’evolució de les revoltes en aquest país.

> Dimarts 21 de juny, 19h Houses without doors, d'Avo Kaprealian (Síria i Líban, 2015, 90', VOSA), un documental íntim que es va presentar a l’edició 2016 de la Berlinale i que ens mostra els canvis – filmats des del pis del director - que s’han anat produint en un barri armeni de la ciutat d’Alep al llarg del conflicte.

> Dimarts 28 de juny, 19h Not who we are, de Carol Mansour (Líban, 2013, 75', VOSA), un documental d’una realitzadora libanesa d’origen palestí en què ens relata quatre impactants històries de dones sirianes refugiades al Líban.

Podeu seguir els debats amb l'etiqueta #SiriaEnGuerra

INFORMACIÓ:

Data: Cada dimarts del mes de juny de 2016 a les 19h

Lloc: IEMED (Girona, 20. Barcelona)

Entrada lliure.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.