Catalunya i la Societat de Nacions

Redacció L'Avenç

dimarts, 10 de maig del 2016

CatalunyaiSocietatdeNacions-1

El Departament d'Exteriors organitza un cicle de conferències sobre "Catalunya i la Societat de Nacions". La primera és avui a les 19h. [+]

El Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, a través de la Direcció General d’Afers Multilaterals i Europeus, organitza aquest mes de maig un cicle de conferències sobre “Catalunya i la Societat de Nacions”. Aquest programa es porta a terme en el marc de la commemoració del 95è aniversari de la Primera Conferència Internacionals de Comunicacions i Trànsit organitzada a Barcelona l’any 1921 per la Societat de Nacions.

El cicle inclou quatre conferències que pretenen fer una aproximació a aquells moments d’ebullició política i també reflectir les grans aspiracions i projectes, tant a nivell global com a Catalunya, que es van veure estroncats per l’auge de les dictadures feixistes de mitjans del segle XX.

La primera conferència és avui. L’acte s'iniciarà amb la presentació del cicle a càrrec del secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Jordi Solé. Tot seguit, el director general d’Afers Multilaterals i Europeus de la Generalitat de Catalunya, Manuel Manonelles, farà la conferència “El Món a Barcelona. 95è aniversari de la Conferència Internacional de Comunicacions i Trànsit”.

El programa compta també amb la col·laboració de la Biblioteca de Catalunya, l’Associació per a les Nacions Unides de Catalunya, i la Societat Catalana d’Estudis Històrics. Totes les conferències tindran lloc cada dimarts del mes de maig a les 19.00h a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Adjuntem el programa de totes les conferències aquí. També podeu consultar l'agenda de l'IEC aquí.

INFORMACIÓ:

Data: 10, 17, 24, 31 de maig a les 19h

Lloc: Institut d'Estudis Catalans (C/ del Carme, 47, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Adjuntem l'article d'Albert Sánchez titulat "Abissínia i la societat de nacions". Va ser publicat a L'Avenç l'any 1994 al número 185.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.