Carles Fontserè. L'aventura artística

Redacció L'Avenç

dissabte, 30 de juliol del 2016

Carles Fontserè

Fins al 21 d'octubre, el Monestir de Sant Pere de Banyoles acull l'exposició sobre l'artista gironí "Carles Fontserè. L'aventura artística". [+]

La mostra, de la qual són comissaris Josep Rigol i Núria F. Rius, destaca el recorregut vital d’aquest artista. En sobresurt la seva obra fotogràfica, que va realitzar a les grans metròpolis europees i americanes (Roma, París, Londres, Ciutat de Mèxic i Nova York) i també a Catalunya. D’una vitalitat desbordant, l’artista dugué a terme una trajectòria nòmada i polifacètica, per necessitat i per vocació. Va ser cartellista destacat durant de la Guerra Civil, pintor, gravador, il·lustrador de llibres, dibuixant de còmics, escenògraf i fotògraf. La mostra ofereix un recorregut per les diferents disciplines conreades per l’artista, tot destacant la seva obra fotogràfica realitzada a les metròpolis europees i americanes. Per primera vegada es presenta una selecció de les fotografies inèdites dutes a terme a les terres gironines.

Centenari del naixement de Carles Fontserè

Carles Fontserè, nascut el 1916 a Barcelona i traspassat l’any 2007 a Porqueres, va cedir l’any 1994 el seu patrimoni en règim de vitalici, juntament amb Terry Broch, la seva esposa, a la Generalitat de Catalunya. Al llarg del 2013, des de l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, es va efectuar l’inventari total del fons de Carles Fontserè, que es trobava a la casa familiar de Porqueres.

Aquesta exposició s’inclou dins els actes organitzats en el Centenari del naixement de Carles Fontserè que el Departament de Cultura ha impulsat i que compta amb la col·laboració d’entitats i institucions públiques i privades d’arreu del país, entre les quals s'hi compta L'Avenç. Les més de quaranta activitats previstes i la informació del centenari es poden consultar a la web http://www.carlesfontsere.cat/

INFORMACIÓ:

On
Monestir de Sant Esteve
Pl. del Monestir.
17820 Banyoles

Dates
Del 21 de juliol al 9 d'octubre de 2016

Entrada lliure

PER SABER-NE MÉS:
Dins el volum Allez, Allez! Escrits del pas de frontera, 1939, Maria Campillo va recollir un fragment de les memòries de Carles Fontserè.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.