America Sanchez al MNAC

Redacció L'Avenç

dijous, 24 de març del 2016

foto_01b

America Sanchez ens descobreix que els nostres rostres mediterranis són romànics a l'exposició "Retrats romànics". Es podrà veure al MNAC fins al 24 d'abril. [+]

America Sanchez s'ha passejat sovint per les sales romàniques del MNAC i ha descobert que els nostres rostres mediterranis són romànics. Esbossava els petits rostres amagats a les pintures murals, frontals d'església, absis. Al principi va intentar mantenir la paleta cromàtica del romànic, però ben aviat va trencar aquest codi per introduir una gamma viva de colors que desobeïen l'espectre original. L'exposició "America Sanchez. Retrats romànics" intenta capturar el misteri dels rostres del romànic, que són la seva carta de presentació per nosaltres avui.

America Sanchez (Buenos Aires, 1939) és dissenyador gràfic, fotògraf i dibuixant i viu a Barclona des de 1965, lloc on s'ha dedicat al disseny i la creació d'identitats gràfiques de nombroses institucions i empreses. Entre altres reconeixements, ha rebut el Premi Nacional del Disseny (1992), el Premi Ciutat de Barcelona (2001) i sis premis Laus.

INFORMACIÓ:

Data: fins al 24 d'abril

Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya (Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.