Alt-Architecture al CaixaForum

Redacció L'Avenç

dissabte, 27 de agost del 2016

Alt-Architecture

El CaixaForum exhibeix l'exposició "Alt-Architecture", un recull de projectes artístics que posen en qüestió les pràctiques i els objectes de l'arquitectura hegemònica, sigui per mitjà de la crítica i la reflexió o generant noves alternatives i perspectives, sovint relacionades amb pràctiques col·laboratives i polítiques de resistència. [+]

La mostra es planteja com un repertori de propostes per a la cerca comuna d'idees constructives proposant un diàleg entre dos comportaments artístics singulars: repensar l'arquitectura des de la seva representació (la maqueta, la reproducció a escala o l'abstracció dels seus elements mínims) i des de l'acció directa sobre la realitat construïda. En aquesta dualitat s'activa tant l'aspecte metafòric i l'afectiu com el social i el polític.

Obres de Lara Almarcegui, Fernanda Fragateiro, Gordon Matta-Clark, Jordi Colomer o Daniel Buren, entre d'altres, permeten a l'espectador interrogar-se sobre la realitat arquitectònica: des de la construcció simbòlica fins a la realitat quotidiana.

INFORMACIÓ:

Data: fins el 2 d'octubre

Lloc: CaixaForum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.