Acabem de publicar un nou número de L'Avenç!

Redacció L'Avenç

dimecres, 01 de juny del 2016

L'Avenç 424 - juny 2016

Amb el primer dia del mes arriba un nou número de L'Avenç que ja podeu trobar als quioscos i llibreries L'Avenç 424. La portada reprodueix un dibuix d'Henri de Toulouse-Lautrec del cartell «Tous les soirs. Bruant au Mirliton.», de 1950. Un dels molts que va fer per Le Mirliton, cabaret parisenc escenari d’un dels episodis de La febre d’or, de Narcís Oller, com explica Jordi Maluquer de Motes en aquest article. [+]

En aquest número de L’Avenç, ens fem ressò de dues iniciatives diferents, però agermanades en la creença de la força alliberadora de la cultura. D’una banda, Julià Guillamon reconstrueix els passos que es van fer a la postguerra, des de l’exili de Perpinyà, per tornar a engegar l’editorial Proa, fundada a Badalona a finals dels anys vint. De l’altra, Gustau Muñoz evoca la història de Nueva Cultura, una revista mítica publicada a València entre 1935 i 1937 per un grup d’artistes i intel·lectuals entorn de Josep Renau.

Jordi Maluquer de Motes documenta un episodi de La febre d’or de Narcís Oller ambientat en el Montmartre bohemi.

L’entrevista del mes és amb l’escriptora Imma Monsó, que ara fa vint anys va irrompre en la literatura catalana amb una veu personalíssima, marcada per la ironia. També hi trobareu una entrevista breu, de Josep Pelfort, amb David Simon, el creador de The Wire.

En el bloc de ressenyes culturals, hi parlem de Claudio Magris, Sebastià Perelló, David Foster Wallace i Pedro Almodóvar, entre altres.

I Jordi Puntí s’acomiada de Macau visitant una Venècia recreada dins un casino.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 58 € l'any, cliqueu aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.