ACTE 34: La Ciutat Altra. Arxius OVNI

Redacció L'Avenç

dimecres, 31 de agost del 2016

Walls and People

El Nivell Zero de la Fundació Suñol presenta l’ACTE 34: La Ciutat Altra, un cicle de projeccions setmanals fins al 8 d’octubre a partir d’una selecció dels Arxius OVNI, que s’agrupen al voltant d’un eix comú: les peces de videoart i documentals escollits permeten múltiples lectures sobre el concepte de ciutat i ofereixen una mirada complexa i antagònica de diverses metròpolis de la Mediterrània. [+]

Els Arxius OVNI (Observatori de Vídeo No Identificat) recullen una col·lecció de diferents treballs audiovisuals que comparteixen un caràcter i una intencionalitat comuns: es tracta de peces que serveixen com a revulsiu davant la clonació i la repetició de les imatges difoses pels mitjans de comunicació corporatius.

En aquesta ocasió, les obres triades per a l’ACTE 34 del Nivell Zero posen al centre de l’anàlisi el concepte de ciutat com a fenomen viu, divers i altern. Sota aquest prisma, la ciutat altra és una ciutat somniada, imaginada, silenciada, revoltada o abandonada, que defuig el paradigma neoliberal de la urbs com a escenari per fer-hi negocis, que s’allunya de la ciutat com a parc temàtic o de la ciutat simulada que sorgeix idèntica i uniforme en tants indrets del món.

Els sis treballs que conformen la mostra permeten il·luminar angles ocults de ciutats com ara Barcelona, el Caire, Casablanca, Marsella, Nàpols i Beirut. Cadascun d’aquests vídeos es projectarà en loop un dia determinat de la setmana al Nivell Zero. La proposta es complementa amb vuit documentals més que es podran consultar a la carta en dos ordinadors instal·lats a la sala d’exposició.

INFORMACIÓ:

Data: del 22 de juliol al 8 d'octubre de 2016

Lloc: Fundació Suñol. Nivell Zero (C/ Rosselló 240, Barcelona)

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar articles publicats a L'Avenç que qüestionen el paper de les ciutats en l'actualitat.

  • Sobre la invisibilitat en els mitjans de comunicació d'alguns barris o ciutats de Catalunya, en parla Marc Andreu a "Apunts per a un atles de les ciutats invisibles" (L'Avenç, núm. 415, setembre 2015).
  • Sobre el debat de l'impacte del turisme en les ciutats i l'economia, se'n reflexiona a "Ciutats aparador", dins L'Editorial" (L'Avenç, núm. 403, juliol 2014).

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.