1975. Els regidors del NO al català

Redacció L'Avenç

dijous, 23 de juny del 2016

Regidors

Sota el títol de "1975. Els regidors del NO al català", aquesta exposició, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, mostra la força de la lluita ciutadana en defensa de la llengua catalana a finals de la dictadura franquista. [+]

L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà del Comissionat de Programes de Memòria, vol donar a conèixer els fets ocorreguts l’any 1975, quan divuit regidors de l’Ajuntament de Barcelona van votar contra una proposta de donar una subvenció a l’ensenyament en català, i com la mobilització veïnal ràpida i efectiva i el menyspreu de la ciutadania envers la proposta van obligar el consistori a rectificar.
La història dels divuit “regidors del no” que es van oposar a subvencionar classes de llengua catalana demostra la ineptitud del règim franquista i reflecteix de quina manera i fins a quin punt el sentir majoritari de la població va fer de la llengua catalana un element identificador capital contra la dictadura franquista.

Consulteu la nota de premsa de l'exposició.

INFORMACIÓ:

Data:

fins al 26 de juny

Lloc: Pati del Palau de la Virreina (La Rambla, 99, Barcelona).

PER SABER-NE MÉS:

Us recomanem el llibre Barris, veïns i democràcia. El moviment ciutadà i la reconstrucció de Barcelona (1968-1986) de Marc Andreu Acebal editat per L'Avenç el 2015 on podreu descobrir més informació sobre els moviments populars antifranquistes de Barcelona durant la dictadura.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.