16è Festival de Música de Sant Pere de Rodes

Redacció L'Avenç

dimarts, 19 de juliol del 2016

Festival Rodes

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes arriba enguany a les seva 16a edició amb un programa ambiciós que combina concerts de piano i música de cambra. [+]

Aquest estiu, arriba una nova edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes. Fins al 27 d’agost, podeu gaudir d’una sèrie de concerts de piano i música de cambra en un espai privilegiat: l’Església del monestir de Sant Pere de Rodes, que constitueix un dels exemples més singulars de tota l’arquitectura medieval catalana i compta amb una acústica excepcional.

En l’apartat de música de cambra destaca la presència de duets de reconegut prestigi internacional com el Duo Calliope format per Artashes Stamboltsyan al violí i Sarah Stamboltsyan al piano que, dissabte 23 de juliol, interpetraran obres de Corelli, Wagner i Txaikovski sota el títol El violí romàntic. Dissabte 30 de juliol, Ján Slávik al vioncel i Christoph Soldan al piano oferiran obres de Bach, Shumann i Brahms i dimecres 3 d’agost el jove prodigi Jean-Paul Gasparian al piano interpretarà Bethoven i Liszt sota el títol Prodige.

El festival fidel als seus orígens, torna amb la producció “And the Winner is ... 2016”, un concert amb les millors bandes sonores de les pel·lícules dels Òscars de Hollywood, protagonitzat per Carles i Sofia Piano Duo Orquestra Concerts4-Good-Terres de Marca, una combinació única de piano a quatre mans i orquestra de corda sota la direcció de Daniel Mestre. Un concert molt especial, la recaptació del qual anirà destinada a la investigació i lluita contra el càncer infantil de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i que se celebrarà en dues sessions, dissabte 6 i diumenge 7 d’agost.

Altres actuacions destacables són el concert de piano, Romances sense paraules, a càrrec del pianista rus Philipp Subbotin; el Duo Fortecello, amb Anna Hamayon al violoncel i Philippe Argenty al piano; el pianista francès Hugues Leclère que oferirà un programa amb peces de Bach, Chopin i Listz; el violinista turc Cihat Askin; el pianista Gokhan Aybulus; Marian Sobula i el quintet de vent i piano a quatre mans format pels solistes del Teatro Bellini de Catania que seran els encarregats del concert de cloenda del Festival de Música de Sant Pere de Rodes.

INFORMACIÓ:

Dates: fins al 27 d'agost

Lloc: Església del Monestir de Sant Pere de Rodes (Camí del Monestir, s/n, El Port de la Selva).

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar el programa complet del Festival aquí.

Coneixeu el Monestir de Sant Pere de Rodes? Podeu descobrir-lo amb L'Avenç tot llegint els següents articles: "Les noves pedres de Sant Pere de Rodes" al número 240 i "Sant Pere de Rodes, del s.IX al s.XX: història, arqueologia i restauració", escrit per Eduard Riu Barrera al número 221.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.