Visites guiades al Memorial Walter Benjamin

Redacció L'Avenç

dijous, 16 de juliol del 2015

Memoria Walter Benjamin

Tots els dissabtes de juliol, agost i setembre, l'Associació Passatges de Cultura Contemporània amb la col·laboració de la iniciativa Dynamics, organitzen visites comentades al Memorial Walter Benjamin de Portbou, amb l'objectiu de conèixer els punts clau del pas de Walter Benjamin per la població i fins arribar al Memorial Passatges de Dani Karavan situat al cementiri. [+]

Aquestes visites s'organitzen amb motiu del 75è aniversari de la mort del filòsof alemany d'origen jueu, que es va suïcidar a Portbou el 26 de setembre de 1940 quan fugia de la Gestapo i intentava arribar als Estats Units a través de Portugal. El 1994, en record seu, s'instal·là vora el cementiri l'obra de l'artista israelià Dani Karavan, que ha esdevingut també un homenatge als éssers anònims que fugen a l'exili, a la recerca de la llibertat.

INFORMACIÓ

Data: cada dissabte de juliol, agost i setembre de 2015 a les 18.30h
Punt de trobada: Ca l'Herrero (c/Mendez Nuñez,2), Portbou
Preu: 5 € per persona
Es prega confirmació per telèfon o correu electrònic 48 hores abans al tel. 660827023 o a l'adreça info@passatgescultura.org.
Més informació al web

PER SABER-NE MÉS

Podeu consultar els articles de J. M. Coeetze al núm. 259 o el de Stephan Wackwitz al núm. 362, així com el del mateix Walter Benjamin al núm. 398, titulat Infància a Berlin cap al 1900.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.