Visions de la naturalesa a les arts del 1900

Redacció L'Avenç

dimarts, 24 de novembre del 2015

Visions de la naturalesa a les arts del 1900

Des d'avui i fins dijous té lloc a la Facultat de Geografia i Història de la UB el simposi Visions de la naturalesa a les arts del 1900 com a punt de trobada per tractar temes relacionats amb les recerques que, al llarg de l’any 2015, han anat realitzant els investigadors i com a espai de reflexió i intercanvi amb especialistes convidats. [+]

A la primera jornada es desenvoluparan visions de la naturalesa i la ciutat moderna, en el marc dels espais naturals protegits i la descoberta de les terres altes (Els Pirineus) per part dels poetes i els artistes –temes tractats pel Dr. Josep Maria Mallarach i la Dra. Teresa M. Sala–; la segona jornada estarà dedicada al tema de laconfiguració d’un microcosmos lúdic, on entraran en diàleg dos investigadors que tractaran la història del joc i de la joguina–Dr. Oriol Vaz-Romero i el Dr. Pere Capellà-Simó–; a la tercera jornada s’abordaran les relacions entre el teatre i la naturalesa, amb quatre intervencions dedicades a autors teatrals del moment, el tractament del cos a l’escenari de la natura i la proposta d’una dramatúrgia–Dr. Enric Ciurans, Dra. Carmina Salvatierra, Hermann Bonnin i Dr. Toni Galmés–; i finalment, el darrer dia estarà destinat a la literatura i les arts plàstiques, on es relacionaran alguns dels autors que representen un reflex de l’ànima de l’artista–Dr. Enric Cassany, Dr. Sergio González Crespo i la Dra. Irene Gras–.

El simposi s'emmarca en el projecte La relació de les arts i la natura. Biologia i simbolisme a la Barcelona de 1900 (Ref. HAR2012- 35927).

INFORMACIÓ:

Dia: 25, 26 i 27 de novembre de 2015

Lloc: Facultat de Geografia i Història, Sala Gran (4t pis). UB (Montalegre, 6. Barcelona)

Organitza: Gracmon. Projecte de Recerca: “La relació de les arts i la natura. Biologia i simbolisme a la Barcelona de 1900” (HAR2012-35927).

Seminari obert als estudiants de grau, doctorands, investigadors i públic interessat.

No cal inscripció prèvia. Durant el desenvolupament de les sessions, es lliurarà un certificat d’assistència als alumnes que ho demanin.

Per a més informació: gracmon@ub.edu

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.