Veus de la Mediterrània

Redacció L'Avenç

dilluns, 09 de febrer del 2015

veus

RECOMANEM la visita al Museu de la Música de Barcelona de l'exposició Veus de la Mediterrània, un conjunt de filmacions realitzades entre l’agost del 2008 i el febrer del 2014 en una vintena d’indrets de la Mediterrània occidental i l'oriental. [+]

L’exposició "Veus de la Mediterrània" mostra, per primera vegada, un estudi de la veu, un dels patrimonis immaterials més importants de la Humanitat, com a element de comunicació entre els pobles de la Mediterrània propera, la Mediterrània Occidental i ens convida a un passeig sorprenent per les mil i una veus de la Mediterrània.

"La veu és memòria i és oblit. És la persona i el seu gest. És mediadora de la vida social i alhora creadora d´identitats. És un artifici subtil i d'aparença delicada. Cada cultura té moltes veus i cada persona moltes maneres de dir, parlar, i cantar. A les ribes i les illes de la Mediterrània, hi ressonen una munió d´exemples vocals que construeixen la quotidianitat i les emocions. Les fronteres expressives són ben difícils de precisar. Més enllà de les llengües i dels accents hi ha un arc continuat de coloracions sonores, configurat per les accions de parlar, cantar, xisclar, plorar... La varietat sonora és notable, però a cada indret, per molt lluny que sigui, retrobem el record de veus conegudes".

INFORMACIÓ:

Dates: fins al 26 de juliol de 2015

Lloc: Museu de la Música (C Lepant, 150, Barcelona)

Organitza: Museu de la Música

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.