Una carta de drets per al precariat del segle XXI?

Redacció L'Avenç

divendres, 06 de novembre del 2015

Guy Standing

Dimarts 10 a les 19h al CCCB tindrà lloc la conferència de l'esconomista Guy Standing, un dels impulsors del concepte «precariat» per referir-se a la classe social emergida de les desigualtats actuals, i que proposta repensar el contracte social al segle XXI. [+]

L’economista Guy Standing ja fa anys que utilitza aquest concepte per referir-se a una nova realitat global, la d’aquells ciutadans que, tot i treballar, viuran condemnats a la inestabilitat laboral permanent o en condicions de pobresa. En la seva proposta de carta de drets per al segle XXI, Standing analitza com la seguretat econòmica ha desaparegut per a aquesta generació precària, i de quina manera hem de repensar el contracte social per assolir una democràcia més justa i sostenible.

Guy Standing és economista, professor d’estudis per al desenvolupament a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans (SOAS) de la Universitat de Londres i cofundador de la Xarxa Renda Bàsica (BIEN). Entre els seus llibres destaquen El precariado. Una nueva clase social (Pasado y presente, 2013) i Precariado. Una carta de derechos (Capitán Swing, 2014).

La conferència serà presentada per David Casassas, professor de Teoria social a la Universitat de Barcelona i amb ella es clou la X Edició del Curs sobre Drets Socials de l’Observatori DESC.

INFORMACIÓ:
LLOC: CCCB (Montalegre 5, Barcelona)

DATA: 10 de novembre, 19h

Preu: 3 €

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.