Últims dies de l'exposició Picasso i Dalí

Redacció L'Avenç

divendres, 26 de juny del 2015

PicassoDali

ÚLTIMS DIES per visitar l'exposició «Picasso/Dalí. Dalí/Picasso», que explora els punts de contacte entre tots dos artistes, que s’oposa a la visió dels dos pintors com a autors isolats, sense cap connexió entre ells i fins i tot als antípodes polítics. [+]

L’exposició se centra per primer cop a examinar les relacions i influència mútua entre els dos pintors. Picasso, més gran, va ajudar Dalí en els primers anys de la seva trajectòria. Tots dos van participar del surrealisme i van respondre, de manera diferent, a les atrocitats de la Guerra Civil. Després de la derrota republicana i l’exili de Picasso, Dalí va referenciar i homenatjar el pintor malagueny en la seva obra. A partir dels anys cinquanta es tornaran a creuar amb les obres que reflexionen sobre els grans mestres de la història de l’art. Un dels exemples són les relacions entre Velázquez i el poder a través de les dues pintures sobre Las Meninas.

A l’exposició es poden trobar peces com pintures, dibuixos i gravats, que provenen de més de 25 museus d’art i col·leccions privades. També documents per ajudar a contextualitzar la percepció dels dos artistes.

INFORMACIÓ:

Data: Fins al 28 de juny

Lloc: Museu Picasso. c/Montcada, 15-23. Barcelona. Tel. 932 563 000.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir una crònica sobre l'exposició a Núvol.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.