Turó de la Rovira. De la guerra de l'aire a habitar en barraques

Redacció L'Avenç

dijous, 02 de abril del 2015

turó_rovira2

Dimarts passat va obrir el MUHBA Turó de la Rovira, el resultat de la museïtzació d’aquest espai, que conserva les restes d’una bateria antiaèria construïda durant la Guerra Civil. [+]

El Museu d’Història de Barcelona ha obert aquesta setmana el nou recorregut arqueològic i la nova exposició a la seu que inaugura, MUHBA Turó de la Rovira, dedicada a les dècades centrals del segle XX, en perspectiva barcelonina i global alhora. El Museu ha volgut posar en valor els pòsits històrics i patrimonials d’aquest espai a partir d’una demanda plantejada durant anys per veïns i entitats de la zona.

La seu incorpora tres espais coberts: la sala dels Oficials, en què es pot veure una síntesi de la història de Barcelona a vol d’ocell; la sala dels Soldats, que explica la Barcelona de la guerra i la postguerra, la bateria antiaèria del turó de la Rovira i el barri dels Canons així com el paper del barraquisme en el desenvolupament de la metròpoli barcelonina; finalment, l’espai del comandament de la bateria mostra la relació entre la tecnologia moderna i la guerra aèria a les grans ciutats.

INFORMACIÓ:

Dates: Fins al 31 de maig.

Preus i horari: Dissabtes, diumenges i festius, gratuït.

Dimecres de 10 a 14h, visita acompanyada, 2€.

Lloc: MUHBA Turó de la Rovira. Marià Labèrnia, s/n. Barcelona. Tel. 932 562 122.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.