Torna el Festival MOT a Olot i Girona

Redacció L'Avenç

dissabte, 04 de abril del 2015

festival_mot2

La segona edició del Festival MOT se celebrarà a Girona i Olot entre el 9 i el 19 d’abril. Enguany l’eix del festival serà el lligam entre literatura i ciutat i més d’una quarentena d’autors conversaran al voltant d’aquesta relació. [+]

El MOT d’enguany portarà a Girona i Olot les ciutats i qui les ha narrat. Des de Barcelona fins a Medellín, passant per París i Londres. Amb aquesta segona edició es vol proposar un viatge, de la mà d’escriptors reconeguts internacionalment, i que provenen de diverses geografies literàries.

El festival comptarà amb una vintena de converses. A Olot donaran el tret de sortida Laura Restrepo i Kim Manresa que conversaran sobre Bogotà i Medellín. Al mateix espai de La Carbonera també intervindran: Èric Hazan i Josep Ramoneda al voltant de París; António Lobo Antunes i Jordi Galves ens portaran a Lisboa; Eduardo Mendoza i Sergi Pàmies s’encarregaran d’explicar la Barcelona de les novel·les: Juan Insua i Lolita Bosch desgranaran les ciutats literàries, i finalment John Lanchester i Matthew Tree exposaran el Londres literari.

La Biblioteca Carles Rahola de Girona acollirà les converses entre Julià de Jòdar i Javier Pérez Andújar sobre Badalona i Sant Adrià del Besòs; Melania G. Mazzucco i Josep M. Fonalleras seran els encarregats d’exposar la capital italiana; Juan Goytisolo oferirà una conferència sobre la ciutat i la naturalesa de la novel·la; Berlín serà la protagonista de la conversa entre Cees Noteboom i Josep M. Martí Font; Sorj Chalandon i Tomás Alcoverro se centraran en Beirut. València i Atenes seran les darreres ciutats visitades. Rafael Chirbes i Joan Nogué sobre la ciutat del Túria i Petros Márkaris i Imma Merino per la capital hel·lena.

Tant a Girona com a Olot s’organitzaran dos Ver-mot. Dos debats amb diversos autors a l’hora del vermut. A la capital de la Garrotxa xerraran al voltant de la narració de les ciutats pròximes. I al costat de l’Onyar es debatrà sobre la construcció de ciutats imaginàries.

En paral·lel al festival literari de Girona i Olot, s’han organitzat diverses activitats complementàries: un recorregut per la Girona nocturna, la projecció del documental Ciutat Morta amb la presència dels autors, l’espectacle Cabaret Literari a La Carbonera o l'exposició Les ciutats europees de la Fundació Josep Pla a Olot.

El festival, sota la direcció de Margarida Casacuberta, professora de literatura de la Universitat de Girona i membre del consell de redacció de L’Avenç, està organitzat per l’Ajuntament de Girona i Olot i compta amb el suport de diverses entitats i fundacions.

INFORMACIÓ:

Dates: del 9 a l’11 d’abril a Olot i del 13 al 19 d’abril a Girona.

Lloc: La Carbonera – Teatre Principal d’Olot. Passeig d’en Blay, 5. Olot. 972 279 138.

Biblioteca Carles Rahola. Emili Grahit, 4-6. Girona. 972 202 252.

Podeu consultar els horaris i accedir a més informació aquí.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.