Tigre de Paper s’integra a Llegir en Català

Redacció L'Avenç

Llegir en Català

dimarts, 07 de abril del 2015

tigre_de_paper

Aquest mes d’abril, en els dies previs a Sant Jordi, l'associació d'editorials independents que publiquen en llengua catalana fa un pas més endavant i incorpora la força i l’empenta de Tigre de Paper. [+]

L’any 2013 es va crear l’associació Llegir en Català amb l’objectiu d’agrupar editorials independents que publiquen en llengua catalana i sumar forces de manera cooperativa per difondre millor els llibres dels catàlegs respectius, guanyar visibilitat i contribuir a enfortir el sector. A partir d'ara, Tigre de Paper també formarà part d'aquesta iniciativa.

Es tracta d’un segell jove i inquiet que va més enllà de l’edició de llibres per esdevenir un projecte cultural des del qual desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col·lectiva i enriquir l’àmbit literari en català. En aquest sentit, l’editorial Tigre de Paper, constituïda com una cooperativa, ha estat una de les principals impulsores de LITERAL, fira d’idees i llibres radicals, que s’ha anunciat recentment per a finals del mes de maig.

Entre els títols destacats que publica Tigre de Paper aquesta primavera hi destaquen Nablus en flames, del periodista palestí Musa Abdel-Muti Issa; La revolta que viurem, d’Ivan Miró; o Kurdistan, el poble del sol, de Jordi Vázquez, entre d’altres. Tigre de Paper, amb seu a Manresa, participarà ja en les activitats i parades conjuntes que Llegir en Català prepara per a la Diada de Sant Jordi i en les accions que el col·lectiu prepara per als pròxims mesos.

A partir d’aquests moments, doncs, el col·lectiu Llegir en Català, està format ara per 10 segells: L’Avenç, AlRevés/Crims.cat, El Gall, Llibres del Delicte, Meteora, Periscopi, Raig Verd, Saldonar, Sembra Llibres i Tigre de Paper.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.