'Temps d'acció' a l'Arts Santa Mònica

Redacció L'Avenç

dijous, 30 de juliol del 2015

PerersBorn

Fins al 13 de setembre es podrà visitar a l'Arts Santa Mònica l'exposició Temps d'Acció del disenyador i artista català Frederic Perers, emmarcada en el cicle expositiu Trets enmig del concert. De la distància correcta a la proximitat, un programa d’exposicions al voltant del treball de sis artistes que cerquen generar una mirada crítica sobre la realitat. [+]

Temps d’acció és una mostra que reuneix diversos projectes de Frederic Perers en els quals ofereix relectures de la història recent catalana relacionats amb episodis de repressió més o menys subtils per part de l’estat espanyol, tenint en compte les seves repercussions sobre la llengua i el territori, la memòria nacional i l’actualitat.

L’artista apel·la a la consciència històrica per provocar l’acció col·lectiva, per la qual cosa cadascun dels seus treballs va precedit d’un procés de documentació històrica, amb l’objectiu d'aprofundir en els conflictes polítics i lingüístics que, precisament per la seva transcendència en l’actualitat, han estat mantinguts interessadament a l’ombra per part del poder dominant. Dissenya els seus projectes a partir d'una plena integració al paisatge, rural o urbà, que intervé i alhora li garanteixi una visibilitat suficient per impactar aquells que l’habiten, ja que la seva finalitat última és sacsejar la memòria col·lectiva.

INFORMACIÓ

Data: fins al 13 de setembre

Lloc: Arts Santa Mònica, La Rambla, 7, Barcelona.

Entrada gratuïta

Més informació aquí

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.