"República, Guerra, Dictadura" a la Filmoteca

Redacció L'Avenç

dimecres, 25 de març del 2015

filmoteca2

La Filmoteca de Catalunya presenta l’exposició “República, Guerra, Dictadura: Foto Fixa Sabaté”, que inclou fotos fixes de quaranta films realitzats entre 1932 i 1942 per productores espanyoles. [+]

L’exposició està formada amb material que prové del laboratori industrial “Reproducciones Sabaté” i que actualment forma part dels fons de la Filmoteca de Catalunya. Aquest laboratori tenia una relació molt directa amb les productores, amb les distribuïdores i amb els autors de les fotografies, ja que s’encarregava de reproduir el material revelat i de gestionar-ne les còpies per a la promoció i la premsa.

L’exposició és una mostra gràfica dels anys entre la República al franquisme. A través de fotos fixes de rodatges, podem copsar com, en aquells anys convulsos que van passar de la República al franquisme, el cinema representava l’ideal de societat, amb les seves contradiccions i les seves característiques peculiars, il·lustrant el treball, l’oci o les relacions de parella.

INFORMACIÓ:

Data: Fins al 31 d’agost. De dimarts a diumenge, de 16.00 h a 21.00 h.

Preu: Entrada gratuïta.

Visites guiades: els dijous a les 16.00 h i a les 18.00 h. Amb reserva prèvia, grups mínims de 10 persones i màxim de 20. 2€ per persona.

Lloc: Filmoteca de Catalunya. Plaça de Salvador Seguí, 1 – 9. Barcelona. Tel. 935 671 070.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.