Recta final del cicle d’Orson Welles a la Filmoteca

Redacció L'Avenç

dijous, 18 de juny del 2015

the_third_man_1

El 6 de maig va començar el cicle dedicat al centenari del naixement d’Orson Welles a la Filmoteca de Catalunya. Fins al 30 de juny s’aniran passant pel·lícules del cèlebre. [+]

Citizane Kane donava el tret de sortida el 6 de maig al cicle Orson Welles, centenari. Des de l’estrena del cicle, per la filmoteca s’han projectat obres com: Journey into Fear, The third man o The Stranger.

Ara, el cicle encara la part final del cicle, i comença amb la projecció aquest 19 de juny a les 17h de la pel·lícula Moby Dick. En els darrers dies també es projectaran el documental Filming Othello o F for Fake. El 27 de juny, es projectarà un sessió triple per entendre la figura del director: La ricotta de Pier Paolo Pasolini, O.W. Kenosha de Carlos Benpar, The Magic Show d’Orson Welles.

Aquesta part final del cicle està protagonitzada per pel·lícules realitzades per altres autors i que tenen com a protagonista algun aspecte de Welles, com la pel·lícula The War of the Worlds de Byron Haskin.

INFORMACIÓ:

Dia: fins el 30 de juny del 2015

Lloc: Filmoteca de Catalunya, Plaça Salvador Seguí, 1-9. Barcelona.

Pàgina web de la Filmoteca

PER SABER-NE MÉS:

Podeu llegir l’article Orson Welles, un geni incompatible amb Hollywood, de l’Imma Merino. Publicat al número 412 de maig del 2015.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.