Raig Verd inicia col·lecció d’assaig amb la nova Premi Nobel Svetlana Aleksiévitx

Redacció L'Avenç

Llegir en Català

dijous, 08 de octubre del 2015

Svetlana Aleksiévitx

El col·lectiu Llegir en Català ha rebut amb enorme alegria i orgull compartit la concessió del Premi Nobel de Literatura 2015. A hores d’ara, l’escriptora bielorussa Svetlana Aleksiévitx és encara inèdita en català, però l’editorial Raig Verd ja havia anunciat per aquesta mateixa tardor la publicació de Temps de segona mà. La fi de l’home roig, una obra traduïda per Marta Rebón amb la qual enceta la col·lecció d’assaig “Ciclogènesi”. [+]

“Ens agradaria que els nostres llibres col·laboressin a formar una societat on cada vegada hi hagi més persones interessades en ser actors i no només espectadors del seu temps.” Amb aquesta afirmació proactiva s’autodefineix l’editorial Raig Verd en la seva pàgina web, i la concessió del premi Nobel a la seva pròxima publicació corrobora aquest afany per cercar la implicació dels lectors en la reflexió sobre el present. L’indubtable encert editorial de Raig Verd reconeix l’esforç d’aquest jove segell independent, impulsor de l’associació Llegir en Català, per fer arribar als lectors títols singulars i de qualitat, seleccionats amb bon criteri i editats amb la màxima cura.

Temps de segona mà parla dels últims vint anys de la història de Rússia i de com el final del règim soviètic ha afectat les persones que creien fermament que aquest règim era l’única forma ètica de vida. Aleksiévitx fa preguntes no només sobre el socialisme, sinó sobre l’amor, la gelosia, la infància, la vellesa… Ella pregunta per entendre aquest espai petit que és l’ésser humà. Al capdavall, és allà on tot passa.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.