Prophetia: converses participatives sobre Europa

Redacció L'Avenç

dimarts, 14 de abril del 2015

prophetia2

Demà, 16 d'abril a les 19.30h se celebrarà la tertúlia Responsabilitat: art i compromís dins del cicle "Parlem d'Europa" i en el marc de l'exposició Prophetia de la Fundació Joan Miró. [+]

Prophetia reuneix obres de vint-i-cinc artistes que han seguit i comentat el procés de formació de l’Europa comunitària. El punt de partida de l’exposició és un vídeo de l’albanès Anri Sala, de 2002, que retrata el moment en què el somni europeu encara estava intacte en alguns països que aspiraven a entrar a la Unió Europea. Les altres obres de l’exposició són molt més recents i reflecteixen el sentiment actual d’incertesa pel que fa al projecte europeu.
Com a conjunt expositiu, Prophetia vol ser un espai que convidi a la reflexió sobre la història i l’evolució de la Unió Europea, amb un èmfasi especial en aspectes de màxima actualitat. Per això, a banda de l'exposició, es recupera el format de tertúlia de cafè amb Parlem d'Europa, un cicle de converses moderades per Imma Prieto, comissària de la mostra, obertes a la participació de tots els assistents i amb la presència d'alguns dels artistes, crítics i teòrics vinculats a l'exposició, la publicació i els temes que tracten.

Demà, 16 d'abril, se celebrarà la tertúlia "Responsabilitat: art i compromís", amb els artistes Chus García-Fraile i Avelino Sala i l'historiador i director de l'Observatori Europeu de Memòries, Jordi Guixé.

INFORMACIÓ:

Dia: 16 d'abril a les 19.30h.

Lloc: Cafeteria de la Fundació Joan Miró. Parc de Montjuïc, s/n. Barcelona. Tel. 93 443 94 70.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.