Presentació del Banc Audiovisual de Testimonis

Redacció L'Avenç

dissabte, 06 de juny del 2015

ANC1-585-N-1602

El proper 19 de juny a les 19h tindrà lloc la presentació del Banc Audiovisual de Testimonis al Palau de la Generalitat de Catalunya. El Banc és una iniciativa del Memorial Democràtic [+]

Amb la voluntat de crear un arxiu d’història oral del Memorial Democràtic, s’han realitzat entrevistes que fan referència als anys de treball de la institució (1931-1980). Alguns dels temes que aparèixen són: la Segona República, la Guerra Civil, el franquisme, l’exili, la lluita per la democràcia o la transició.

Actualment el Banc Audiovisual de Testimonis conté més de 900 entrevistes de 72 projectes de recerca, dels quals en aquests moments es poden consultar 22 projectes i 403 entrevistes.

L’acte serà presentat per la periodista Montse Armengou. També hi participaran el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos; la catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona, Mercè Vilanova; la catedràtica de la Universitat Oberta de Catalunya, Laura Solanilla; la catedràtica de la Universitat de Nova York, Aránzazu Borrachero; el periodista Ricard Belis i l’historiador de Memorial Democràtic, Gerard Corbella. L’acte el clourà la intervenció de la vicepresidenta del Govern de Catalunya i presidenta del Memorial de Catalunya, Joana Ortega.

INFORMACIÓ:

Dia: 19 de juny del 2015, a les 19h.

Lloc: Palau de la Generalitat de Catalunya, pl. Sant Jaume, 4. Barcelona.

Pàgina web del BAT.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.