Prat de la Riba i la Mancomunitat de Catalunya

Redacció L'Avenç

divendres, 06 de març del 2015

mancomunitat

Fins al 31 de juliol, la Diputació de Barcelona acull i organitza l’exposició ‘Prat de la Riba i la Mancomunitat de Catalunya’ per fer memòria, reconeixement i homenatge a totes les persones que van impulsar i treballar en el projecte de la Mancomunitat de Catalunya, liderat per Enric Prat de la Riba ara fa cent anys. [+]

L’exposició consta de cinc plafons on s’explica la feina realitzada per la Mancomunitat de Catalunya. L’exposició també mostra un retrat a l’oli d’Enric Prat de la Riba, la taula del despatx del president, una màquina d’escriure Underwoord, una làmpada metàl•lica de sobretaula i, diverses peces originals de l’època.

També s’hi exposa un exemplar de ‘La Veu de Catalunya’, el llibre ‘La Nacionalitat Catalana’ d’Enric Prat de la Riba i, ‘Gramàtica Catalana’ de Pompeu Fabra; acompanyats d’alguns quadres com és la pintura sobre tela ‘Ja sou de l’Associació protectora de l’Ensenyança Catalana?’, de Josep Obiols Palau i que és el quadre original del cartell editat el 1922 per l’impressor Heinrich i Cia de Barcelona.

INFORMACIÓ:

Dates: fins el 31 de juliol

Lloc: Diputació de Barcelona (Rambla de Catalunya, 126. 08008, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.