Popcèntric: el moviment pop a Catalunya

Redacció L'Avenç

dilluns, 16 de febrer del 2015

Popcèntric

RECOMANEM l'exposició Popcèntric, a l'Arts Santa Mònica fins al 12 d'abril, per veure la influència del moviment pop a Catalunya, sobretot en la música, però també en la moda, el disseny industrial i gràfic i tots els àmbits de la cultura. [+]

Enderrock porta a l'Arts Santa Mònica Popcèntric, una mirada transversal al pop català que reivindica els seus orígens ara fa 50 anys i la seva influència en tots els àmbits més enllà de la música com a columna vertebral, a través de l’evolució de les lletres, l’audiovisual, la moda i el disseny. L’exposició és un recorregut musical, gràfic i visual des de Pau Riba, Guillem d’Efak, Maria del Mar Bonet o Lluís Llach fins a La Iaia, Mourn, El Petit de Cal Eril o Núria Graham.

L’exposició inicia el seu recorregut amb Concèntric, el primer segell del pop català. Aquesta discogràfica fou essencial per a la divulgació dels grups i artistes pioners de la música moderna en català. La companyia va apostar per nous valors de la Nova Cançó i va llançar al mercat artistes destacats com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet i Rafael Subirachs. Al costat d'aquests artistes dels inicis, l'exposició presenta 20 bandes de pop de l’escena actual catalana, i els ha preguntat pels seus referents. Aquests 20 grups actuals també formen part de l’exposició, i són el fil roig que conforma el present i futur de la música pop en català.

L’exposició, que romandrà oberta fins el dia 12 d’abril, recorre quatre temàtiques entrellaçades: les lletres de les cançons i la seva elaboració amb la posterior revisió dels censors, els videoclips, el vestuari i el disseny de cartells, caràtules i objectes promocionals dels discos.

El músic Mazoni farà una residència musical en aquests mesos a l'Arts Santa Mònica i oferirà concerts tots els dimarts. També s'organitzen concerts tots els divendres al vespre. Podeu consultar el programa complet aquí.

INFORMACIÓ:

Lloc: Arts Santa Mònica (La Rambla, 7. Barcelona)

Data: Fins al 12 d’abril

Organitza: Arts Santa Mònica i Enderrock

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.