Poètica catalana i la Gran Guerra

Redacció L'Avenç

dimarts, 03 de febrer del 2015

barcelona-neutral-miro-foundation-demonstration

AVUI a les 19h en el marc de l'exposició Barcelona, zona neutral (1914-1918), i com a última activitat programada per la mostra tindrà lloc la conferència La poètica catalana durant la Gran Guerra, a càrrec de Sam Abrams. [+]

Barcelona, zona neutral (1914-1918) mostra l'impacte cultural, social, econòmic i polític que va tenir la Primera Guerra Mundial a la ciutat. L’exposició s’estructura en nou espais en què s’exhibeixen més de 400 peces, algunes d’elles inèdites, entre pintures, escultures, dibuixos, fotografies, cartells, films i revistes il·lustrades d’aquell període. Les obres de Picabia, Miró, Picasso, Delaunay, Gleizes, Torres-García i Sunyer, entre d'altres, conviuen amb elements de comunicació de masses de l'època en format original.

La conferència i recital conduïda per Sam Abrams vol posar en relleu l’existència d’una literatura catalana sobre la Primera Guerra Mundial, una tradició quasi desconeguda en els nostres dies, i ho farà a través de poemes de Gabriel Alomar, Àngel Guimerà, Josep M. Junoy, Josep M. López-Picó, Apel·les Mestres i Josep Sebastià Pons, entre d’altres.

INFORMACIÓ:
Dates: 5 de febrer de 2015 a les 19 h
Lloc: Fundació Joan Miró (Parc de Montjuïc s/n)
Organitza: Fundació Joan Miró i Fundació BBVA

PER SABER-NE MÉS:

Fèlix Fanés, historiador de l'art i co-comissari de l'exposició, publica a L'Avenç de febrer un article sobre Miró i la influència de la Primera Guerra Mundial en la seva obra.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.