Picasso i Dalí es retroben al Museu Picasso

Redacció L'Avenç

dilluns, 01 de juny del 2015

visites-comentades-f

El Museu Picasso acull fins al 28 de juny l’exposició Picasso_Dalí/ Dalí_Picasso. L’exposició explora els punts de trobada entre els dos artistes. El museu es troba al carrer Montcada de Barcelona. [+]

El Museu Picasso acull l’exposició Picasso/Dalí. Dalí/Picasso. L’exposició posa l'èmfasi en lo comú entre els dos pintors, d’aquesta forma, s’oposa a la visió dels dos pintors com a autors isolats. Sense connexió entre ells i fins i tot a les antípodes polítiques. L’exposició es centra per primer cop en els relacions dels dos.

Picasso va ajudar a Dalí en els primers anys de l'empordanès en la pintura. Ambdós van participar dins el surrealisme i van respondre a les atrocitats de la Guerra Civil. Després de la derrota republicana i l’exili de Picasso, Dalí va referenciar i homenatjar al pintor malagueny en la seva obra. A partir dels cinquanta es tornaran a creuar amb les obres que reflexionen sobre els grans mestres de la història de l’art. Un dels exemples són les reflexions sobre les relacions entre Velázquez i el poder a través de les dues pintures sobre Las Meninas.

A l’exposició es podran trobar peces com pintures, dibuixos i gravats. Provenen de més de 25 museus d’art i col·leccions privades. També documents per ajudar a contextualitzar la percepció dels dos artistes.

INFORMACIÓ:

Dates: Fins al 28 de juny. Dimarts, dimecres i diumenge de a 19h. Dijous, divendres i dissabte de 9 a 21.30h. Dilluns tancat.

Lloc: Museu Picasso. c/Montcada, 15-23. Barcelona. Tel. 932 563 000

L'entrada té un preu de 6,5€. Si es combina l'exposició temporal i la col·lecció del museu, 14€

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.